Aj Vy máte radi recepty, ktoré sú pomerne rýchle, zasýtia celú rodinu a navyše sú aj v rozpočte, ktorý vás nezruinuje?
Takýmto jedlom je aj Koložvárska kapusta s ryžou natural.
SUROVINY:
Ryža:
- 250 g ryže natural - kúpiť TU
- 750 ml filtrovaná voda
- riasa Arame - kúpiť TU
- morská soľ - kúpiť TU
Kapustná zmes:
- 1 cibuľa
- 2 PL oleja - kúpiť TU
- 500 g kyslej domácej kapusty
- čierne korenie
- rasca
Na dochutenie:
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Ryžu dôkladne prepláchneme, zalejeme vodou v pomere 1:3 a dáme variť.
Krok 2:
Po zovretí znížime plameň na minimum, pridáme riasu Arame, štipku soli a varíme.
Krok 3:
Medzičasom na panvici orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu.
Krok 4:
K cibuľke pridáme kapustu nakrájanú na menšie kúsky. Ak nie je kapusta ochutená, pridáme korenie a rascu.
Krok 5:
Ku kapuste vmiešame uvarenú ryžu a nahrubo nastrúhaný údený Tempeh.
TIP: Do receptu môžeme ešte pridať v prípade záujmu červenú papriku, takisto aj sójovú omáčku na dochutenie.
SERVÍROVANIE:
Koložvársku kapustu naložíme na tanier a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
K tradičnejším receptom v slovenskej kuchyni, v ktorom sa naplno využíva chuť kyslej kapusty patrí aj – Segedínsky guláš.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊