receptyzdravia-kolozvarska-kapusta-featured

Aj Vy máte radi recepty, ktoré sú pomerne rýchle, zasýtia celú rodinu a navyše sú aj v rozpočte, ktorý vás nezruinuje?
Takýmto jedlom je aj Koložvárska kapusta s ryžou natural.

čas prípravy - 40 minút
4 porcie
Element KOV a DREVO

SUROVINY:

Ryža:
Kapustná zmes:
Na dochutenie:

POSTUP:

Krok 1:

Ryžu dôkladne prepláchneme, zalejeme vodou v pomere 1:3 a dáme variť.

Krok 2:

Po zovretí znížime plameň na minimum, pridáme riasu Arame, štipku soli a varíme.

Krok 3:

Medzičasom na panvici orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu. 

Krok 4:

K cibuľke pridáme kapustu nakrájanú na menšie kúsky. Ak nie je kapusta ochutená, pridáme korenie a rascu.

Krok 5:

Ku kapuste vmiešame uvarenú ryžu a nahrubo nastrúhaný údený Tempeh.

TIP: Do receptu môžeme ešte pridať v prípade záujmu červenú papriku, takisto aj sójovú omáčku na dochutenie.

SERVÍROVANIE:

Koložvársku kapustu naložíme na tanier a podávame.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

K tradičnejším receptom v slovenskej kuchyni, v ktorom sa naplno využíva chuť kyslej kapusty patrí aj – Segedínsky guláš.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to