Rýchly obed alebo večera bez mäsa pre celú rodinu? Nech sa páči. Vynikajúci kuskus šalát s fazuľou.
Kuskus je neoddeliteľnou súčasťou zdravého stravovania. Maličké guličky, cestovina, ktorá sa vyrába sparením krupice kvalitnej pšenice, ovsa a prosa.
SUROVINY:
Fazuľa:
- 2 ks stredne veľkej cibule
- 2 PL sezamového oleja - kúpiť TU
- 300 g uvarenej fazule
- 1 ČL korenia Garam Masala - kúpiť TU
Kuskus:
- 250 g kuskusu - kúpiť TU
- 1 ČL riasy Arame - kúpiť TU
- filtrovaná voda
Šalát:
- ½ hlávky ľadového šalátu
- 8 ks červenej reďkvičky
- umeocot - kúpiť TU
Na ozdobu:
- zelená vňať – podľa chuti
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Nakrájame najemno cibuľu a opražíme ju na sezamovom oleji.
Krok 2:
Do cibuľky pridáme uvarenú fazuľu aj s vývarom, ktorý je slaný, preto nemusíme soliť.
Krok 3:
Okoreníme korenie Garam Masala a dusíme 5 minút.
Kuskus dáme variť aj s riasou Arame na 2 minúty do horúcej filtrovanej vody.
SERVÍROVANIE:
Ochutenú a uvarenú fazuľu zamiešame do uvareného kuskusu, pridáme nakrájaný ľadový šalát, nakrájanú červenú reďkvičku a šalát dobre premiešame. Tanier dozdobíme zelenou vňaťou a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Máte radi tie malé guľaté guličky, ktoré nazývame kuskus? Pokiaľ by ste si chceli uvariť ďalší pokrm, pripravili sme pre Vás ďalší recept –Kuskus s miso omáčkou.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊