Obľúbené jedlo z detstva v zdravšom prevedení. Svieže, sladučké a šťavnaté makové rezance, po ktorých sa budete cítiť sviežo aj Vy.
Tmavý mak, bohatý zdroj vápnika, sa krásne vyníma na bielych ryžových cestovinách.
čas prípravy - 15 minút
2 porcie
Element KOV a ZEM
SUROVINY:
Rezance:
Mak:
POSTUP:
Rezance:
Krok 1:
Ryžové rezance vložíme do vriacej vody.
Krok 2:
Necháme ich odstáť 6 až 8 minút a scedíme.
Mak:
Krok 1:
Do hrnca dáme hrozienka, ktoré zalejeme ryžovým mliekom a prikryté varíme cca 5 minút.
Pozn.: Ak niekomu vadia celé hrozienka, môže ich pri varení rozmixovať s mliekom.
Krok 2:
Potom do mlieka s hrozienkami pridáme ryžový sirup, pomletý mak, maslo Alasan a rozmiešame.
SERVÍROVANIE:
Rezance dobre zmiešame s makom a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Chceli by ste si uvariť ďalšie jedlo z detských čias, a navyše s chuťou maku? – Ryžová kaša s makom.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊