receptyzdravia-makove-rezance-featured

Obľúbené jedlo z detstva v zdravšom prevedení. Svieže, sladučké a šťavnaté makové rezance, po ktorých sa budete cítiť sviežo aj Vy. 
Tmavý mak, bohatý zdroj vápnika, sa krásne vyníma na bielych ryžových cestovinách.

čas prípravy - 15 minút
2 porcie
Element KOV a ZEM

POSTUP:

Rezance:
Krok 1:

Ryžové rezance vložíme do vriacej vody.  

Krok 2:

Necháme ich odstáť 6 až 8 minút a scedíme.

Mak:
Krok 1:

Do hrnca dáme hrozienka, ktoré zalejeme ryžovým mliekom a prikryté varíme cca 5 minút.

Pozn.: Ak niekomu vadia celé hrozienka, môže ich pri varení rozmixovať s mliekom.

Krok 2:

Potom do mlieka s hrozienkami pridáme ryžový sirup, pomletý mak, maslo Alasan a rozmiešame.

SERVÍROVANIE:

Rezance dobre zmiešame s makom a podávame.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Chceli by ste si uvariť ďalšie jedlo z detských čias, a navyše s chuťou maku? – Ryžová kaša s makom
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

 

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to