Túto polievku pripravujeme keď máme chuť na niečo sýte, hrejivé a voňavé. A tiež, keď čakáme návštevu.
Vynikajúca kombinácia tmavej fazule a zeleru s cibuľkou na záver dodá ten správny šmrnc.
SUROVINY:
Fazuľa:
- 250g veľkej tmavej fazule - kúpiť TU
- filtrovaná voda
- 5 cm riasy Kombu - kúpiť TU
- 3 ks stredne veľkej cibule
- ½ stredne veľkého zeleru
- 1 ČL himalájskej soli - kúpiť TU
- 1 ČL mexického korenia
- 3 PL BIO sezamového oleja - kúpiť TU
Na dochutenie:
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Pozn.: Fazuľu pred varením namočíme minimálne na 12 hodín.
Krok 1:
Po namočení, vodu zlejeme a fazule zalejeme filtrovanou vodou. Pridáme riasu Kombu a varíme 60 minút.
Krok 2:
Keď už sú fazule dostatočne mäkké pridáme soľ, mexické korenie a varíme ďalších 30 minút.
Krok 3:
Kým sa fazuľa varí, nakrájame cibuľu a zeler na malé kúsky a opražíme ich na sezamovom oleji do sklovita.
Krok 4:
Na záver zamiešame osmahnutú zeleninu do polievky a podľa potreby dochutíme misom .
SERVÍROVANIE:
Hotovú polievku nalejeme na tanier a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Fazuľové polievky sú obľúbené nielen vďaka svojej sýtosti, ale aj variabilite. Raz použijeme farebnú fazuľu, inokedy bielu, malú alebo veľkú, zakaždým vykúzlime iné jedlo.
Preto Vám dnes prinášame TIP na polievku z bielej fazule – Polievka miso s bielou fazuľou.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊