receptyzdravia-pohankova-kasa-letna-featured

Skvelá voľba na zdravé raňajky – pohánková kaša, sladená s omáčkou z džemu a ovocia. Jej príprava je jednoduchá a rýchla, a poradí si s ňou aj začiatočník v kuchyni. Pohánka je výborná bezlepková voľba, navyše dobre zasýti a obsahuje množstvo prospešných látok.

čas prípravy - 40 minút
4 porcie
Element VODA

POSTUP:

Kaša:
Krok 1:

Pohánku 3-krát dobre prepláchneme.

Krok 2:

Prepláchnutú pohánku zalejeme filtrovanou vodou v pomere 1 diel pohánky a 4 diely vody a varíme 30 minút.

Omáčka:
Krok 1:

Džem zmiešame s nastrúhanými jablkami a škoricou. 

Krok 2:

Na záver pridáme Tahini a dobre premiešame.

SERVÍROVANIE:

Uvarenou omáčkou polejeme kašu a na záver ju dozdobíme nasucho opraženými mandľami a strúhaným kokosom.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Pohánková kaša na sladko? – Pohánková kaša sladučká.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to