Tento čaj je skvelý na osvieženie počas horúcich letných dní. Aj keby ste vypili väčšie množstvo tohto čaju počas horúcich letných dní, nič zlé sa nestane. Nakoľko je to pražený zelený čaj, bude Váš organizmus harmonizovať a chladiť.
Len pozor, toto nie je nápoj vhodný pre ľudí, ktorí majú studené ruky alebo aj nohy.
SUROVINY:
Čaj:
- 2 dcl pramenitej alebo filtrovanej vody
- 1/2 ČL čaju Hojicha - kúpiť TU
Na dochutenie:
- 1/2 ČL BIO citrónovej šťavy
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
PODPORUJE:
Čaj vyháňa teplo z tela, čistí a zlepšuje kvalitu krvi.
Odporúčané dávkovanie: Popíjame 1 až 3 šálky za deň.
POSTUP:
Krok 1:
Do pohára dáme lístočky čaju Hojicha a zalejeme ich horúcou vodou, ale nie vriacou vodou.
Pozn.: Pretože čaj Hojicha patrí medzi zelené čaje, nikdy ho nezalievame vriacou 100 °C vodou. Tým by sa zničila chuť aj kvalita čaju.
Krok 2:
Čaj lúhujeme 3 až 10 minút.
Krok 3:
Precedíme a dochutíme citrónom.
SERVÍROVANIE:
Ochutený čaj nalejeme do peknej šálky a v kľude popíjame.
Na zdravie 😊
NÁŠ TIP:
Na ochladenie organizmu v horúcich letných dňoch je výborný aj – Mätový čaj.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊