Zelená šošovica s Garam Masala

receptyzdravia-zelena-sosovica-s-garam-masala-featured

Našli ste v obchode zelenú šošovicu a neviete čo s ňou? Chceli by ste vyskúšať jedlo zo zelenej šošovice a neviete aké?
Pre tieto prípady sme pripravili tento recept, v ktorom sa spája chuť zelenej šošovice, korenia Garam Masala, ale napríklad i cesnaku.
Tak nech sa páči…vstúpte …

čas prípravy - 60 minút
4 porcie
Element DREVO, KOV a VODA

POSTUP:

Pozn.: Šošovicu pred varením aspoň na pár hodín namočíme.

Šošovica:
Krok 1:

Zelenú šošovicu dobre prepláchneme. 

Krok 2:

Prepláchnutú šošovicu zalejeme vodou, pridáme bobkový list a riasu Arame a varíme.  

Krok 3:

Keď je šošovica uvarená približne na 80% a to je približne po 40 minútach, pridáme soľ, korenie Garam Masala a pretlačený cesnak a dovaríme do mäkka.

Príloha:
Krok 1:

Ryžu pred varením 3-krát dobre prepláchneme.

Krok 2:

Prepláchnutú ryžu dáme variť do vody v pomere 1 diel ryže a 3 diely vody. 

Pozn.: Ak to nie je BIO ryža, po zovretí pozberáme penu.

Krok 3:

Keď voda začne variť, plameň znížime na minimum, pridáme riasu Arame a varíme 40 až 50 minút.

Pozn.: Ryžu varíme v hrnci s hrubým dnom, alebo použijeme rozptylovač plameňa, aby sme predišli prihoreniu. 

SERVÍROVANIE:

Ryžu naservírujeme na tanier, k nej pridáme uvarenú, ochutenú šošovicu a podávame. 
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Korenie Garam Masala sa v našich kuchyniach až tak často neobjavuje. Preto si Vám dovolíme odporúčať ďalší recept, v ktorom sme toto indické korenie použili – Fazuľa farebná na indický spôsob.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to