Našli ste v obchode zelenú šošovicu a neviete čo s ňou? Chceli by ste vyskúšať jedlo zo zelenej šošovice a neviete aké?
Pre tieto prípady sme pripravili tento recept, v ktorom sa spája chuť zelenej šošovice, korenia Garam Masala, ale napríklad i cesnaku.
Tak nech sa páči…vstúpte …
SUROVINY:
Šošovica:
- 150 g zelenej šošovice - kúpiť TU
- filtrovaná voda
- 1 ks bobkový list
- riasa Kombu - kúpiť TU
- 1 ČL morskej soli - kúpiť TU
- 1 PL korenie Garam Masala - kúpiť TU
- 3-5 strúčikov cesnaku
Príloha:
- 300 g ryža natural - kúpiť TU
- 900 ml filtrovaná voda
- riasa Arame - kúpiť TU
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Pozn.: Šošovicu pred varením aspoň na pár hodín namočíme.
Krok 1:
Zelenú šošovicu dobre prepláchneme.
Krok 2:
Prepláchnutú šošovicu zalejeme vodou, pridáme bobkový list a riasu Arame a varíme.
Krok 3:
Keď je šošovica uvarená približne na 80% a to je približne po 40 minútach, pridáme soľ, korenie Garam Masala a pretlačený cesnak a dovaríme do mäkka.
Krok 1:
Ryžu pred varením 3-krát dobre prepláchneme.
Krok 2:
Prepláchnutú ryžu dáme variť do vody v pomere 1 diel ryže a 3 diely vody.
Pozn.: Ak to nie je BIO ryža, po zovretí pozberáme penu.
Krok 3:
Keď voda začne variť, plameň znížime na minimum, pridáme riasu Arame a varíme 40 až 50 minút.
Pozn.: Ryžu varíme v hrnci s hrubým dnom, alebo použijeme rozptylovač plameňa, aby sme predišli prihoreniu.
SERVÍROVANIE:
Ryžu naservírujeme na tanier, k nej pridáme uvarenú, ochutenú šošovicu a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Korenie Garam Masala sa v našich kuchyniach až tak často neobjavuje. Preto si Vám dovolíme odporúčať ďalší recept, v ktorom sme toto indické korenie použili – Fazuľa farebná na indický spôsob.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊