receptyzdravia-zihlava-s-ryzou-natural-featured

Pre obyčajného človeka uletený recept. No skúste sa odviazať a dajte mu šancu a veľmi milo Vás prekvapí!
Ryža vďaka žihľave dostane krásnu sýto zelenú farbu a zaujímavú chuť.

čas prípravy - 60 minút
4 porcie
Element KOV a DREVO

SUROVINY:

Ryža:
Žihlavová zmes:
Na dochutenie žihlavovej zmesi:
Na ozdobu:

Elementy

Ovplyvnené orgány

Druh jedla

Suroviny

POSTUP:

Ryža:
Krok 1:

Ryžu pred varením 3-krát dobre prepláchneme.

Krok 2:

Prepláchnutú ryžu dáme variť do vody v pomere 1 diel ryže a 2 diely vody. 

Pozn.: Ak to nie je BIO ryža, po zovretí pozberáme penu.

Krok 3:

Keď voda začne variť, plameň znížime na minimum, pridáme riasu Arame a varíme 40 až 50minút.

Pozn.: Ryžu varíme v hrnci s hrubým dnom, alebo použijeme rozptylovač plameňa, aby sme predišli prihoreniu. 

Žihľavová zmes:
Krok 1:

Žihľavu nakrájame najemno a opražíme na sezamovom oleji. 

Krok 2:

Potom ju podlejeme vodou, pridáme morskú soľ a dusíme 20 minút.

Krok 3:

Na záver pridáme prelisovaný cesnak a rozmixujeme. 

Krok 4:

Podľa chuti dochutíme umeoctom. 

Krok 5:

Žihľavovú zmes zamiešame do uvarenej ryže.

SERVÍROVANIE:

Ryžu ochutenú žihľavovou zmesou pred podávaním ozdobíme vlašskými orechami.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Dnešný recept krásne dopĺňa chuť cesnaku. Nie každý ho má rád, ale pokiaľ ste jeho priaznivcom, môžete si uvariť lahodnú – Polievka cesnaková so špaldovými cestovinami.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Lipa

Lipa má silný protizápalový účinok. Voňavé kvety lipy blahodarne pôsobia pri zápaloch dýchacích ciest, prechladnutí, angíne či chrípke. Má mukolytický účinok, čo znamená, že pomáha