Pre obyčajného človeka uletený recept. No skúste sa odviazať a dajte mu šancu a veľmi milo Vás prekvapí!
Ryža vďaka žihľave dostane krásnu sýto zelenú farbu a zaujímavú chuť.
SUROVINY:
Ryža:
- 250 g ryže natural - guľatozrnná - kúpiť TU
- 500 ml filtrovaná voda
- 1 ČL riasy Arame - kúpiť TU
Žihlavová zmes:
- 2 šálky čerstvej žihľavy
- 2 PL sezamového oleja - kúpiť TU
- filtrovanej vody
- 1 ČL morskej soli - kúpiť TU
Na dochutenie žihlavovej zmesi:
- 3 – 5 ks cesnaku
- umeocot - kúpiť TU
Na ozdobu:
- vlašské orechy
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Ryžu pred varením 3-krát dobre prepláchneme.
Krok 2:
Prepláchnutú ryžu dáme variť do vody v pomere 1 diel ryže a 2 diely vody.
Pozn.: Ak to nie je BIO ryža, po zovretí pozberáme penu.
Krok 3:
Keď voda začne variť, plameň znížime na minimum, pridáme riasu Arame a varíme 40 až 50minút.
Pozn.: Ryžu varíme v hrnci s hrubým dnom, alebo použijeme rozptylovač plameňa, aby sme predišli prihoreniu.
Krok 1:
Žihľavu nakrájame najemno a opražíme na sezamovom oleji.
Krok 2:
Potom ju podlejeme vodou, pridáme morskú soľ a dusíme 20 minút.
Krok 3:
Na záver pridáme prelisovaný cesnak a rozmixujeme.
Krok 4:
Podľa chuti dochutíme umeoctom.
Krok 5:
Žihľavovú zmes zamiešame do uvarenej ryže.
SERVÍROVANIE:
Ryžu ochutenú žihľavovou zmesou pred podávaním ozdobíme vlašskými orechami.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Dnešný recept krásne dopĺňa chuť cesnaku. Nie každý ho má rád, ale pokiaľ ste jeho priaznivcom, môžete si uvariť lahodnú – Polievka cesnaková so špaldovými cestovinami.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊