receptyzdravia-cicerove-placky-featured

Kto by nemal rád zemiakové placky, ale koľkým však po nich nie je ťažko? Problém placiek je totiž často ukrytý v bielej múke a lepku, ktorý vie byť problematický.
Preto sme pre Vás pripravili cícerové placky, ktoré sú zdravé a chutné aj bez múky a živočíšnych bielkovín.

čas prípravy - 20 minút
2 - 3 porcie
Element ZEM a OHEŇ

POSTUP:

Pozn.: Dnes sme ako prílohu zvolili uvarenú ryžu natural. Pokiaľ si ešte nie ste istý jej prípravou, môžete si pozrieť recept – Ryža natural – základný recept

Placky:
Krok 1:

Uvarený cícer rozmixujeme alebo pomelieme na hustejšiu kašu.

Krok 2:

Pridáme kari korenie, podľa potreby morskú soľ a postupne zahusťujeme Hraškou, až nám vznikne hustá zmes. V prípade potreby zriedime vodou.

Krok 3:

Na panvici rozpustíme kokosový tuk.

Krok 4:

Do horúceho tuku, postupne kladieme lyžicou cícerové cesto, z ktorého na panvici vyformujeme placky.

Krok 5:

Placky vyprážame z oboch strán do ružova.

Pozn.: V prípade, že by sa nám placky rozpadávali zahustíme ich ešte Hraškou.

TIP: V prípade potreby a podľa chuti môžeme do placiek pridať cesnak, čerstvú na kocky nakrájanú cibuľu alebo chilli korenie.

SERVÍROVANIE:

Placky podávame so zeleninovým šalátom alebo s ryžou natural a zeleninou.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Hraška sa vďaka svojmu zloženiu a svojimi vlastnosťami stala obľúbenou surovinou prevažne medzi celiatiky. Preto Vám prinášame ďalší recept s touto surovinou – Hlivové placky.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Tajomstvá zdravia 256. – Nazdravie!

Tento deň sme sa pozreli na oslavy či svadby bez alkoholu. Pripomenuli sme si aj seriál Krok za Krokom, kde sa pokúšali presadiť zdravú stravu.Následne