Kto by nemal rád zemiakové placky, ale koľkým však po nich nie je ťažko? Problém placiek je totiž často ukrytý v bielej múke a lepku, ktorý vie byť problematický.
Preto sme pre Vás pripravili cícerové placky, ktoré sú zdravé a chutné aj bez múky a živočíšnych bielkovín.
POSTUP:
Pozn.: Dnes sme ako prílohu zvolili uvarenú ryžu natural. Pokiaľ si ešte nie ste istý jej prípravou, môžete si pozrieť recept – Ryža natural – základný recept
Krok 1:
Uvarený cícer rozmixujeme alebo pomelieme na hustejšiu kašu.
Krok 2:
Pridáme kari korenie, podľa potreby morskú soľ a postupne zahusťujeme Hraškou, až nám vznikne hustá zmes. V prípade potreby zriedime vodou.
Krok 3:
Na panvici rozpustíme kokosový tuk.
Krok 4:
Do horúceho tuku, postupne kladieme lyžicou cícerové cesto, z ktorého na panvici vyformujeme placky.
Krok 5:
Placky vyprážame z oboch strán do ružova.
Pozn.: V prípade, že by sa nám placky rozpadávali zahustíme ich ešte Hraškou.
TIP: V prípade potreby a podľa chuti môžeme do placiek pridať cesnak, čerstvú na kocky nakrájanú cibuľu alebo chilli korenie.
SERVÍROVANIE:
Placky podávame so zeleninovým šalátom alebo s ryžou natural a zeleninou.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Hraška sa vďaka svojmu zloženiu a svojimi vlastnosťami stala obľúbenou surovinou prevažne medzi celiatiky. Preto Vám prinášame ďalší recept s touto surovinou – Hlivové placky.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊