Cícerové ragú s kyslou kapustou

receptyzdravia-cicerove-ragu-s-kyslou-kapustou-featured

Ak potrebujte odľahčiť svoj jedálniček od mäsa, toto je skvelý veganský recept, ktorý Vám bude zaručene chutiť. Obsahuje všetko, čo taký zdravý tanier má mať – vlákninu, živiny zo zeleniny, ale aj plnohodnotné bielkoviny. A najlepšie na tom je, že je rýchlo hotový.
Poďte si pripraviť aj Vy toto vynikajúce cícerové ragú s kyslou kapustou.

čas prípravy - 40 minút
4 porcie
Element ZEM

POSTUP:

Pozn.: Dnes sme ako prílohu použili Jazmínovú ryžu. Pokiaľ si nie ste istí, ako sa varí, môžete si pozrieť recept – Jazmínová ryža – základný recept

Pozn.: Skôr ako začneme variť vlastné ragú, si pripravíme Hokkaidové pyré, ktoré použijeme ďalej v recepte.

Hokkaidové pyré:
Krok 1:

Tekvicu Hokkaido umyjeme, ale nešúpeme.

Krok 2:

Nakrájame na kocky a uvaríme domäkka. 

Krok 3:

Vodu zlejeme a tekvicu rozmixujeme na pyré, ktoré použijeme ďalej v recepte.

Ragú:
Krok 1:

Na rozohriatom oleji osmažíme najemno nakrájanú cibuľu, nastrúhaný cesnak a pridáme cícer. Všetko spolu smažíme do sklovita.

Krok 2:

Pridáme chilli papriku, koreniny, nastrúhaný zázvor, sójovú omáčku a všetko spolu premiešame.

Krok 3:

Podlejeme vodou, pridáme Hokkaidové pyré, kyslú kapustu a dusíme 20 minút. Podlievame vodou, aby nám ragú neprihorelo.

Krok 4:

Na zahustenie pridáme Tahini a Tofunézu. 

Krok 5:

A na úplný záver dochutíme podľa potreby, buď soľou alebo sójovou omáčkou.

SERVÍROVANIE:

Uvarené ragú s ryžou naservírujeme na tanier a podávame.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Najznámejší pokrm z cíceru je asi Humus, ktorý “pochádza” zo Stredného východu. Z cíceru je ale možné pripraviť aj chutnú polievku – Cícerová cesnačka, alebo ho môžete využiť aj na prípravu placiek – Cícerové placky
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to