receptyzdravia-kelove-rolky-bzl-featured

Veľmi chutný recept, výborný na obed alebo večeru. Hoci troška prácne jedlo, je vynikajúca pochúťka spojením ryže, kelových listov a korenín.

čas prípravy - 70 minút
4 porcie
Element DREVO

SUROVINY:

Zmes na plnenie roliek:
Na dochutenie Zmesi na plnenie:
"Obal" roliek:
Na dochutenie hotového pokrmu:

POSTUP:

Pozn.: Najskôr si odložíme 6 – 8 celých kelových listov, ktoré použijeme ďalej v recepte.  

Zmes na plnenie roliek:
Krok 1:

Ryžu dobre prepláchneme, a varíme asi 40 minút v čistej filtrovanej vode v pomere 1:2.

Krok 2:

Medzičasom nakrájame cibuľu a kel na tenké slíže a osmažíme ich na oleji. 

Krok 3:

Pridáme kyslú kapustu, nahrubo nastrúhané údené tofu, soľ a koreniny. Dobre premiešame a podusíme. 

Krok 4:

K zmesi primiešame uvarenú ryžu a podľa potreby dochutíme sójovou omáčkou.

Plnenie kelových listov do roliek:

Krok 1:

Kelové listy, ktoré sme si odložili najskôr sparíme v horúcej vode 5 minút. 

Krok 2:

Potom ich vyberieme a plníme hotovou zmesou.

Krok 3:

Naplnené listy zapečieme v rúre pri vyššej teplote 15 až 20 minút.

SERVÍROVANIE:

Rolky naservírujeme na tanier, ochutíme tofu majonézou a podávame.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Zostalo Vám trocha kelu a neviete čo s ním? Nevadí, môžete si pripraviť výborné chrumkanie – Kelové lupienky.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to