Veľmi chutný recept, výborný na obed alebo večeru. Hoci troška prácne jedlo, je vynikajúca pochúťka spojením ryže, kelových listov a korenín.
SUROVINY:
Zmes na plnenie roliek:
- 1 hrnček ryže natural - kúpiť TU
- 2 šálky filtrovanej vody
- 2 PL oleja
- 1 stredne veľká cibuľa
- ½ menšieho kelu
- 1 PL kyslá kapusta - kúpiť TU
- 1 Tofu údené - kúpiť TU
- 1 ČL morská soľ - kúpiť TU
- 1 ČL paprika ostrá
- 1 ČL paprika sladká - kúpiť TU
- 1 ČL mletá rasca - kúpiť TU
Na dochutenie Zmesi na plnenie:
"Obal" roliek:
- 6 – 8 samostatných celých kelových listov na plnenie
Na dochutenie hotového pokrmu:
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Pozn.: Najskôr si odložíme 6 – 8 celých kelových listov, ktoré použijeme ďalej v recepte.
Krok 1:
Ryžu dobre prepláchneme, a varíme asi 40 minút v čistej filtrovanej vode v pomere 1:2.
Krok 2:
Medzičasom nakrájame cibuľu a kel na tenké slíže a osmažíme ich na oleji.
Krok 3:
Pridáme kyslú kapustu, nahrubo nastrúhané údené tofu, soľ a koreniny. Dobre premiešame a podusíme.
Krok 4:
K zmesi primiešame uvarenú ryžu a podľa potreby dochutíme sójovou omáčkou.
Plnenie kelových listov do roliek:
Krok 1:
Kelové listy, ktoré sme si odložili najskôr sparíme v horúcej vode 5 minút.
Krok 2:
Potom ich vyberieme a plníme hotovou zmesou.
Krok 3:
Naplnené listy zapečieme v rúre pri vyššej teplote 15 až 20 minút.
SERVÍROVANIE:
Rolky naservírujeme na tanier, ochutíme tofu majonézou a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Zostalo Vám trocha kelu a neviete čo s ním? Nevadí, môžete si pripraviť výborné chrumkanie – Kelové lupienky.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊