Dostala sa nám do uší informácia, že neviete, čo na raňajky. A keďže nezaháľame, máme pre Vás tip na kašu, ktorú si môžete ozvláštniť akýmkoľvek šalátom tak, aby sa Vám recept nikdy nezunoval.
SUROVINY:
Kaša:
- 200 g kukuričnej krupice - kúpiť TU
- 800 ml filtrovaná voda
- 1 ČL riasa Arame - kúpiť TU
Omáčka:
- ½ tekvice Hokkaido
- 2 ks Valašská nátierka - kúpiť TU
- majoránka
Príloha:
- letný šalát
Na ozdobu:
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Do vody za stáleho miešania nasypeme kukuričnú krupicu.
Krok 2:
Znížime plameň, pridáme riasu Arame a kašu varíme 30 minút.
Krok 1:
Do hrnca dáme tekvicu Hokkaido nakrájanú na kocky.
Krok 2:
K tekvici pridáme nátierky a všetko varíme 20 minút.
Krok 3:
Na záver omáčku dochutíme majoránkou.
SERVÍROVANIE:
Kukuričnú kašu podávame s Hokkaido omáčkou, letným šalátom a dozdobíme opraženými kešu.
Dobrú chuť 😍😊
NÁŠ TIP:
Za čias nášho detstva sa najčastejšie jedli kaše uvarené z detskej krupičky. V dnešnej doba sa čím ďalej tým viac vraciame k tradičnému druhu pšenice, z ktorej je pripravená aj nasledujúca kaša – Špaldová kaša s mandľami.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊