receptyzdravia-amarantove-kokosky-featured

Amarantové vločky sa výborne hodia na prípravu kaší, dezertov alebo rôznych cereálnych zmesí. Sú prirodzene bezlepkové, a tak sú vhodné aj pre celiatikov.
V tomto prípade sú použité netradične na prípravu vynikajúcich zapekaných kokosiek, ktoré Vám vytvoria zdravú maškrtu.

čas prípravy - 70 minút
4 porcie
Element ZEM

POSTUP:

Krok 1:

Amarantové vločky nasypeme do vody, a uvaríme ich spoločne s morskou riasou Arame a jablkovou šťavou.
Varíme 20 – 30 min.

Krok 2:

Po uvarení vločiek zamiešame do kaše kakao, kokos, škoricu a hrozienka.

Krok 3:

Cesto podľa potreby zahustíme kukuričnou múkou.

Krok 4:

Plech vytrieme sezamovým olejom a ukladáme naň malé kôpky cesta.

Krok 5:

Vyformované koláčiky pečieme v rúre vyhriatej na 150°C po dobu 30 min.

SERVÍROVANIE:

Upečené kokosky naservírujeme na tanier a podávame.
Dobrú chuť. 😊

NÁŠ TIP:

Amarat stále patrí medzi opomínané potraviny. Pokiaľ sa chcete dozvedieť viac o jeho účinkov na telo, môžete si prečítať článok – Amarant.
Ak Vás táto obilnina zaujala, a chceli by ste ju použiť v ďalšom jedle, odporúčame – Amarantové placky.
Nech sa páči, vyskúšajte. 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to