Amarantové vločky sa výborne hodia na prípravu kaší, dezertov alebo rôznych cereálnych zmesí. Sú prirodzene bezlepkové, a tak sú vhodné aj pre celiatikov.
V tomto prípade sú použité netradične na prípravu vynikajúcich zapekaných kokosiek, ktoré Vám vytvoria zdravú maškrtu.
SUROVINY:
Cesto:
- 1 šálka amarantových vločiek
- 3 šálky vody
- 1 ČL riasy Arame - kúpiť TU
- 6 PL jablkovej šťavy
- 1 PL BIO kakaa
- 1 šálka kokosu - kúpiť TU
- 1/2 ČL škorice
- 1/2 šálky nesírených hrozienok - kúpiť TU
- 1 šálka kukuričnej múky - kúpiť TU
Na vymazanie formy:
POSTUP:
Krok 1:
Amarantové vločky nasypeme do vody, a uvaríme ich spoločne s morskou riasou Arame a jablkovou šťavou.
Varíme 20 – 30 min.
Krok 2:
Po uvarení vločiek zamiešame do kaše kakao, kokos, škoricu a hrozienka.
Krok 3:
Cesto podľa potreby zahustíme kukuričnou múkou.
Krok 4:
Plech vytrieme sezamovým olejom a ukladáme naň malé kôpky cesta.
Krok 5:
Vyformované koláčiky pečieme v rúre vyhriatej na 150°C po dobu 30 min.
SERVÍROVANIE:
Upečené kokosky naservírujeme na tanier a podávame.
Dobrú chuť. 😊
NÁŠ TIP:
Amarat stále patrí medzi opomínané potraviny. Pokiaľ sa chcete dozvedieť viac o jeho účinkov na telo, môžete si prečítať článok – Amarant.
Ak Vás táto obilnina zaujala, a chceli by ste ju použiť v ďalšom jedle, odporúčame – Amarantové placky.
Nech sa páči, vyskúšajte. 😊