Vegánsko – bezlepkové slivkové gule si zamilujete nielen pre jednoduchú prípravu, ale aj pre ich chuť.
Slivkové gule, ovocné knedličky. Všetci dobre vieme o akú pochúťku ide.
Ukážeme si ako túto klasiku pozmeniť, aby si ju mohli vychutnať aj milovníci zdravého životného štýlu.
SUROVINY:
Cesto:
Ovocná náplň:
- 10 sliviek
Poleva:
- 2 PL vody
- 1 PL Karob - prášok
- 1 PL ryžový sirup - kúpiť TU
- 2 PL slivkového sirupu
- štipka morskej soli - kúpiť TU
- štipka škorice
- 4 PL Tahini - sezamové maslo - kúpiť TU
Elementy
Ovplyvnené orgány
Choroby
Diéta
Druh jedla
Suroviny
Aktívne látky
Ročné obdobie
POSTUP:
Knedle:
Krok 1:
Pohánku spolu s datľami na noc namočíme do vody v pomere 1:2. Ráno budú pohánka aj datle mäkké, akoby sme ich uvarili.
Krok 2:
Pohánku s datľami precedíme, pridáme škoricu, podľa potreby agávový sirup a zmes rozmixujeme.
Krok 3:
Ak je cesto riedke zahustíme ho pohánkovou múkou.
Krok 4:
Namočíme si ruky a začneme slivky obaľovať pripraveným cestom.
Krok 5:
Slivkové gule dáme do trúby vyhriatej na 40 stupňov a sušíme 1 hodinu.
Poleva:
Krok 1:
Vodu privedieme k varu.
Krok 2:
Do horúcej vody nasypeme Karob, ryžový sirup, slivkový sirup, škoricu, soľ a premiešame.
Krok 3:
Na záver pridáme Tahini a polevu dobre premiešame.
SERVÍROVANIE:
Knedle polejeme vymiešanou polevou a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Prekvapila Vás pohánka v spojení so sladkým jedlom, a chceli by ste si uvariť niečo ďalšieho? – Pohánková kaša sladučká alebo Pohánková kaša letná.
Nech sa páči, vyskúšajte. 😊