receptyzdravia-slivkove-gule-featured

Vegánsko – bezlepkové slivkové gule si zamilujete nielen pre jednoduchú prípravu, ale aj pre ich chuť.
Slivkové gule, ovocné knedličky. Všetci dobre vieme o akú pochúťku ide.
Ukážeme si ako túto klasiku pozmeniť, aby si ju mohli vychutnať aj milovníci zdravého životného štýlu.

čas prípravy - 1,5 hodiny
4 porcie
Element VODA, OHEŇ a ZEM

POSTUP:

Knedle:

Krok 1:

Pohánku spolu s datľami na noc namočíme do vody v pomere 1:2. Ráno budú pohánka aj datle mäkké, akoby sme ich uvarili.

Krok 2:

Pohánku s datľami precedíme, pridáme škoricu, podľa potreby agávový sirup a zmes rozmixujeme. 

Krok 3:

Ak je cesto riedke zahustíme ho pohánkovou múkou.  

Krok 4:

Namočíme si ruky a začneme slivky obaľovať pripraveným cestom.

Krok 5:

Slivkové gule dáme do trúby vyhriatej na 40 stupňov a sušíme 1 hodinu.

Poleva:

Krok 1:

Vodu privedieme k varu.

Krok 2:

Do horúcej vody nasypeme Karob, ryžový sirup, slivkový sirup, škoricu, soľ a premiešame.

Krok 3:

Na záver pridáme Tahini a polevu dobre premiešame.

SERVÍROVANIE:

Knedle polejeme vymiešanou polevou a podávame. 
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Prekvapila Vás pohánka v spojení so sladkým jedlom, a chceli by ste si uvariť niečo ďalšieho? – Pohánková kaša sladučká alebo Pohánková kaša letná.
Nech sa páči, vyskúšajte. 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to