Cviklové placky ala burger

receptyzdravia-plnene-cviklove-placky-featured

Pri tomto jedle sa nemusíte pýriť ono to urobí za Vás.
Tentoraz si skúste pripraviť placky z červenej repy. Placky sú bez múky a skvelo sa hodia ako “jedlo do ruky”.

čas prípravy - 20 minút
4 porcie
Element OHEŇ a DREVO

POSTUP:

Pozn.: Ako prílohu sme dnes použili ryžu natural. Pokiaľ ste ju ešte nevarili, môžete si pozrieť recept – Ryža natural – základný recept.

Placky:
Krok 1:

Hrašku nasypeme do misky, pridáme najemno nastrúhanú cviklu a podľa chuti chilli. 

Krok 2:

Potom postupne prilievame filtrovanú vodu, až nám vznikne hustá zmes, z ktorej môžeme tvoriť rukami placky.

Krok 3:

Na panvici rozpustíme kokosový tuk a do horúceho tuku postupne kladieme placky.
Vyprážame do ružova z oboch strán.

Pozn.: V prípade, že chceme placky bez tuku, je možné ich opekať aj na sucho z oboch strán. Je však dôležité mať kvalitnú panvicu.

Dresing z Tofu tatarky:

Tofu tatarku, horčicu a Tahini zmiešame. Podľa potreby ho nariedime filtrovanou vodou.

Zeleninová vrstva:

Čínskú kapustu natrháme na kúsky a mrkvu nakrájame na kolieska alebo nahrubo nastrúhame.

SERVÍROVANIE:

Hotové placky budeme vrstviť podobne ako burgery.
Na tanier položíme spodnú časť, tú potrieme dresingom. Na dresing položíme zeleninu a ako vrchnú časť použijeme ďalšiu placku.
Placky môžeme podávať aj s uvarenou ryžou natural.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Pokiaľ by ste si chceli prečítať niečo o červenej repe, máme pre Vás nachystaný článok – Cvikla.
A pokiaľ by ste si chceli uvariť najtypickejšiu polievku s červenou repou, recept máme pripravený – Polievkový boršč.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to