Pri tomto jedle sa nemusíte pýriť ono to urobí za Vás.
Tentoraz si skúste pripraviť placky z červenej repy. Placky sú bez múky a skvelo sa hodia ako “jedlo do ruky”.
SUROVINY:
Placky:
- 300 g Hraška pikant - kúpiť TU
- 2 ks stredne veľkej cvikle
- filtrovaná voda – podľa potreby
- chilli podľa chuti - kúpiť TU
Na vyprážanie:
Dresing z Tofu tatarky:
Zeleninová vrstva:
- mrkva
- čínska kapusta
Príloha:
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Pozn.: Ako prílohu sme dnes použili ryžu natural. Pokiaľ ste ju ešte nevarili, môžete si pozrieť recept – Ryža natural – základný recept.
Krok 1:
Hrašku nasypeme do misky, pridáme najemno nastrúhanú cviklu a podľa chuti chilli.
Krok 2:
Potom postupne prilievame filtrovanú vodu, až nám vznikne hustá zmes, z ktorej môžeme tvoriť rukami placky.
Krok 3:
Na panvici rozpustíme kokosový tuk a do horúceho tuku postupne kladieme placky.
Vyprážame do ružova z oboch strán.
Pozn.: V prípade, že chceme placky bez tuku, je možné ich opekať aj na sucho z oboch strán. Je však dôležité mať kvalitnú panvicu.
Tofu tatarku, horčicu a Tahini zmiešame. Podľa potreby ho nariedime filtrovanou vodou.
Čínskú kapustu natrháme na kúsky a mrkvu nakrájame na kolieska alebo nahrubo nastrúhame.
SERVÍROVANIE:
Hotové placky budeme vrstviť podobne ako burgery.
Na tanier položíme spodnú časť, tú potrieme dresingom. Na dresing položíme zeleninu a ako vrchnú časť použijeme ďalšiu placku.
Placky môžeme podávať aj s uvarenou ryžou natural.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Pokiaľ by ste si chceli prečítať niečo o červenej repe, máme pre Vás nachystaný článok – Cvikla.
A pokiaľ by ste si chceli uvariť najtypickejšiu polievku s červenou repou, recept máme pripravený – Polievkový boršč.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊