Ryža je základnou potravinou takmer polovice ľudstva, preto ju môžeme zaradiť medzi najpoužívanejšie obilniny sveta.
Ryža natural je veľmi dobre stráviteľná, ľahká na žalúdok a nespôsobuje nadúvanie. Je prirodzene bezlepková a vhodná pre ľudí s celiakiou, či intoleranciami.
Ryža je bohatá na vitamíny, minerálne látky a ďalšie stopové prvky.
POSTUP:
Krok 1:
Ryžu pred varením 3-krát dobre prepláchneme.
Krok 2:
Prepláchnutú ryžu dáme variť do vody v pomere 1 diel ryže a 2 diely vody.
Pozn.: Ak to nie je BIO ryža, po zovretí pozberáme penu.
Krok 3:
Keď voda začne variť, plameň znížime na minimum, pridáme riasu Arame a varíme 40 až 50minút.
Pozn.: Ryžu varíme v hrnci s hrubým dnom, alebo použijeme rozptylovač plameňa, aby sme predišli prihoreniu.
SERVÍROVANIE:
Uvarenú ryžu použijeme ako prílohu alebo ako základ do ďalších jedál.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Dnes Vám predstavíme rôzne recepty, v ktorých sme použili ryžu natural.
V prvom prípade ako prílohu – Robi stejk s ryžou a kukuricou, v druhom ako základ jedla – Ryža natural s vlašskými orechami, tretia možnosť sladké jedlo – Ryžová kaša s makom.
Vedeli ste, že z uvarenej ryže sa dá pripraviť aj – Knedľa z ryže natural a špaldovej múky .
A ako bonus máme pre Vás návod ako očistiť telo – Detoxikácia tela – Ryžová kúra.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊