Ryža natural – základný recept

receptyzdravia-ryza-natural-zakladny-recept-bzl-featured

Ryža je základnou potravinou takmer polovice ľudstva, preto ju môžeme zaradiť medzi najpoužívanejšie obilniny sveta.
Ryža natural je veľmi dobre stráviteľná, ľahká na žalúdok a nespôsobuje nadúvanie. Je prirodzene bezlepková a vhodná pre ľudí s celiakiou, či intoleranciami.
Ryža je bohatá na vitamíny, minerálne látky a ďalšie stopové prvky.

čas prípravy - 50 minút
2 - 3 porcie
Element KOV

POSTUP:

Krok 1:

Ryžu pred varením 3-krát dobre prepláchneme.

Krok 2:

Prepláchnutú ryžu dáme variť do vody v pomere 1 diel ryže a 2 diely vody. 

Pozn.: Ak to nie je BIO ryža, po zovretí pozberáme penu.

Krok 3:

Keď voda začne variť, plameň znížime na minimum, pridáme riasu Arame a varíme 40 až 50minút.

Pozn.: Ryžu varíme v hrnci s hrubým dnom, alebo použijeme rozptylovač plameňa, aby sme predišli prihoreniu. 

SERVÍROVANIE:

Uvarenú ryžu použijeme ako prílohu alebo ako základ do ďalších jedál.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Dnes Vám predstavíme rôzne recepty, v ktorých sme použili ryžu natural.
V prvom prípade ako prílohu – Robi stejk s ryžou a kukuricou, v druhom ako základ jedla – Ryža natural s vlašskými orechami, tretia možnosť sladké jedlo – Ryžová kaša s makom.
Vedeli ste, že z uvarenej ryže sa dá pripraviť aj – Knedľa z ryže natural a špaldovej múky .
A ako bonus máme pre Vás návod ako očistiť telo – Detoxikácia tela – Ryžová kúra.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Tajomstvá zdravia 256. – Nazdravie!

Tento deň sme sa pozreli na oslavy či svadby bez alkoholu. Pripomenuli sme si aj seriál Krok za Krokom, kde sa pokúšali presadiť zdravú stravu.Následne