Tento recept je spojením neskutočných chutí. Dá sa povedať, že si na ňom viete vybudovať celkom slušnú závislosť.
Ak Vaše deti doposiaľ nemali rady Tempeh, tak im pripravte jedlo podľa tohoto receptu a určite zmenia názor.
SUROVINY:
Omáčka:
- 2 stredne veľké cibule
- 2 PL BIO olivového oleja - kúpiť TU
- 200 g Tempeh smažený - kúpiť TU
- 1 šálka BIO kukurice
- 1 šálka filtrovanej vody
- ½ ČL himalájskej soli - kúpiť TU
- ½ ČL mletej rasce - kúpiť TU
- instantná kukuričná kaša - kúpiť TU
Na dochutenie:
- 1 ČL BIO majoránky
- Johsen Shoyu – sójová omáčka - kúpiť TU
Príloha:
- 250 g cestoviny Bob staviteľ – uvarené
Na ozdobu:
- pažítka
POSTUP:
Pozn.: V prípade, že chceme uvariť bezlepkový pokrm, namiesto Tempehu použijeme cesnakové Tofu a sójovú omáčku Tamari, ktorá neobsahuje lepok.
Krok 1:
Na kocky nakrájanú cibuľu opražíme na olivovom oleji do sklovita.
Krok 2:
Pridáme na kocky nakrájaný Tempeh, kukuricu a krátko ich osmažíme.
Krok 3:
Zmes zalejeme šálkou filtrovanej vody, pridáme soľ, mletú rascu a všetko spolu dusíme 3 až 5 minút.
Krok 4:
Na záver zmes podľa potreby zahustíme instantnou kukuričnou kašou a dochutíme majoránkou a sójovou omáčkou.
SERVÍROVANIE:
Tempeh podávame s uvarenou cestovinou a na tanieri dozdobíme pažítkou.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Aké jedlo bolo v detstve obľúbené väčšinou z nás? Makové rezance by sa pravdepodobne zaradili na predné priečky.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊