Detský Tempeh s cestovinami

receptyzdravia-detsky-tempeh-s-cestovinami-featured

Tento recept je spojením neskutočných chutí. Dá sa povedať, že si na ňom viete vybudovať celkom slušnú závislosť.
Ak Vaše deti doposiaľ nemali rady Tempeh, tak im pripravte jedlo podľa tohoto receptu a určite zmenia názor.

30 minút
4 porcie
Element DREVO

SUROVINY:

Omáčka:
Na dochutenie:
Príloha:
Na ozdobu:

Elementy

Ovplyvnené orgány

Druh jedla

Suroviny

POSTUP:

Pozn.: V prípade, že chceme uvariť bezlepkový pokrm, namiesto Tempehu použijeme cesnakové Tofu a sójovú omáčku Tamari, ktorá neobsahuje lepok.

Omáčka:
Krok 1:

Na kocky nakrájanú cibuľu opražíme na olivovom oleji do sklovita. 

Krok 2:

Pridáme na kocky nakrájaný Tempeh, kukuricu a krátko ich osmažíme.

Krok 3:

Zmes zalejeme šálkou filtrovanej vody, pridáme soľ, mletú rascu a všetko spolu dusíme 3 až 5 minút.

Krok 4:

Na záver zmes podľa potreby zahustíme instantnou kukuričnou kašou a dochutíme majoránkou a sójovou omáčkou.

SERVÍROVANIE:

Tempeh podávame s uvarenou cestovinou a na tanieri dozdobíme pažítkou.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Aké jedlo bolo v detstve obľúbené väčšinou z nás? Makové rezance by sa pravdepodobne zaradili na predné priečky.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to