Ovsené vločky sú jedným z najzdravších štartov do nového dňa. Chcete vyskúšať ovsenú kašu trochu inak? Často sa pripravujú na sladko, ale aj tí z nás, ktorí majú radšej slané chute, nemusia byť ukrátení. Kašu ochutíme omáčkou pripravenou z uvarenej strukoviny a lahodnej chuti docielime pridaním Tebi droždia – sú to neaktívne kvasnice, ktoré obsahujú veľké množstvo bielkovín, vitamínov, minerálov aj stopových a ďalších prvkov.
SUROVINY:
Kaša:
- 4 šálky filtrovanej vody
- 1 šálka jemných ovsených vločiek - kúpiť TU
- 1 ČL riasy Arame - kúpiť TU
Strukovinová nátierka:
Na ozdobu:
- uhorka
- mrkva
- petržlenová vňať
- slnečnicové semienka – opražená
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Vodu privedieme k varu.
Krok 2:
Za stáleho miešania postupne nasypeme ovsené vločky. Pridáme riasu Arame, znížime plameň a kašu varíme na minime 15 až 45 minút.
Pozn.: Čas varenia závisí od počasia. Čím je vonku chladnejšie, tým ju varíme dlhšie.
Krok 1:
Uvarenú a osolenú strukovinu rozmixujeme. V prípade potreby zriedime vodou.
Krok 2:
Dochutíme Tebi droždím, Tahini, sójovou omáčkou a nasekanou cibuľkou a dobre premiešame.
SERVÍROVANIE:
Strukovinovú nátierku dáme na uvarenú kašu. Celý pokrm doplníme nakrájanou uhorkou, mrkvou a petržlenovou vňaťou. Na záver dozdobíme opraženou slnečnicou a podávame.
Dobrú chuť 😍😊
NÁŠ TIP:
Chuť neaktívnych kvasníc je neskutočná, však? Preto Vám ponúkame ďalší recept na jedlo, v ktorom si môžete vychutnať jeho fantastickú chuť – Klaso soté so zeleninou a Lahôdkovým droždím.
Nech sapáči, vyskúšajte 😊