Kaša z ovsených vločiek – na slano

receptyzdravia-kasa-z-ovsenych-vlociek-na-slano-featured

Ovsené vločky sú jedným z najzdravších štartov do nového dňa. Chcete vyskúšať ovsenú kašu trochu inak? Často sa pripravujú na sladko, ale aj tí z nás, ktorí majú radšej slané chute, nemusia byť ukrátení. Kašu ochutíme omáčkou pripravenou z uvarenej strukoviny a lahodnej chuti docielime pridaním Tebi droždia – sú to neaktívne kvasnice, ktoré obsahujú veľké množstvo bielkovín, vitamínov, minerálov aj stopových a ďalších prvkov.

čas prípravy - 15 - 40 minút
4 porcie
Element ZEM, KOV, VODA, DREVO a OHEŇ

POSTUP:

Kaša:
Krok 1:

Vodu privedieme k varu. 

Krok 2:

Za stáleho miešania postupne nasypeme ovsené vločky. Pridáme riasu Arame, znížime plameň a kašu varíme na minime 15 až 45 minút.

Pozn.: Čas varenia závisí od počasia. Čím je vonku chladnejšie, tým ju varíme dlhšie.

Strukovinová nátierka:
Krok 1:

Uvarenú a osolenú strukovinu rozmixujeme. V prípade potreby zriedime vodou.

Krok 2:

Dochutíme Tebi droždím, Tahini, sójovou omáčkou a nasekanou cibuľkou a dobre premiešame. 

SERVÍROVANIE:

Strukovinovú nátierku dáme na uvarenú kašu. Celý pokrm doplníme nakrájanou uhorkou, mrkvou a petržlenovou vňaťou. Na záver dozdobíme opraženou slnečnicou a podávame. 
Dobrú chuť 😍😊

NÁŠ TIP:

Chuť neaktívnych kvasníc je neskutočná, však? Preto Vám ponúkame ďalší recept na jedlo, v ktorom si môžete vychutnať jeho fantastickú chuť – Klaso soté so zeleninou a Lahôdkovým droždím.
Nech sapáči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Tajomstvá zdravia 256. – Nazdravie!

Tento deň sme sa pozreli na oslavy či svadby bez alkoholu. Pripomenuli sme si aj seriál Krok za Krokom, kde sa pokúšali presadiť zdravú stravu.Následne