Mladá kelová polievka so žihľavou

receptyzdravia-mlada-kelova-polievka-so-zihlavou-featured

Vitamínová bomba v jarnom období. Aj tak by sa dala nazvať táto polievka. Sila a jemnosť mladého kelu, povzbudená mladou žihľavou, ktorú si môžeme natrhať na prechádzke v prebúdzajúcej sa prírode. Polievka je ochutená len základným korením, a preto a nielen preto tento recept zvládnu aj menej zručné kuchárky.

čas prípravy - 30 minút
4 porcie
Element DREVO a OHEŇ

SUROVINY:

Polievka:

Elementy

Ovplyvnené orgány

Druh jedla

Suroviny

POSTUP:

Krok 1:

Pór najskôr pozdĺžne rozkrojíme a dobre umyjeme.

Krok 2:

Potom ho nakrájame na kúsky a osmažíme na sezamovom oleji. 

Krok 3:

Pridáme nakrájaný kel a žihľavu, ktoré sme nakrájali na tenké pásiky. 

Krok 4:

Osolíme, pridáme rascu, zalejeme vodou a varíme 20 minút.

SERVÍROVANIE:

Hotovú polievku nalejeme na tanier alebo do polievkovej misky a podávame.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

K jari patria mladé a čerstvé bylinky. Po žihľave je to samozrejme aj Medvedí cesnak, ktorý využijeme pri príprave – Placky z ovsených vločiek.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Lipa

Lipa má silný protizápalový účinok. Voňavé kvety lipy blahodarne pôsobia pri zápaloch dýchacích ciest, prechladnutí, angíne či chrípke. Má mukolytický účinok, čo znamená, že pomáha