Vitamínová bomba v jarnom období. Aj tak by sa dala nazvať táto polievka. Sila a jemnosť mladého kelu, povzbudená mladou žihľavou, ktorú si môžeme natrhať na prechádzke v prebúdzajúcej sa prírode. Polievka je ochutená len základným korením, a preto a nielen preto tento recept zvládnu aj menej zručné kuchárky.
SUROVINY:
Polievka:
- ½ menšieho póru
- 1 PL BIO sezamového oleja - kúpiť TU
- 2 šálky nakrájaného mladého kelu
- ½ šálky nakrájanej žihľavy
- 1 ČL morskej soli - kúpiť TU
- 1 ČL mletej rasce - kúpiť TU
- 1,5 l vody
POSTUP:
Krok 1:
Pór najskôr pozdĺžne rozkrojíme a dobre umyjeme.
Krok 2:
Potom ho nakrájame na kúsky a osmažíme na sezamovom oleji.
Krok 3:
Pridáme nakrájaný kel a žihľavu, ktoré sme nakrájali na tenké pásiky.
Krok 4:
Osolíme, pridáme rascu, zalejeme vodou a varíme 20 minút.
SERVÍROVANIE:
Hotovú polievku nalejeme na tanier alebo do polievkovej misky a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
K jari patria mladé a čerstvé bylinky. Po žihľave je to samozrejme aj Medvedí cesnak, ktorý využijeme pri príprave – Placky z ovsených vločiek.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊