Placky z ovsených vločiek

receptyzdravia-placky-z-ovsenych-vlociek-featured

Vynikajúce placky, ktoré poslúžia ako zdravá domáca náhrada pečiva. A tieto sú navyše ochutené medvedím cesnakom, ktorý je obľúbený ako vitamínová bomba pre telo v jarných mesiacoch. Ovsené placky sú jednoducho stávka na istotu.

čas prípravy - 20 minút
4 porcie
Element OHEŇ, ZEM a KOV

SUROVINY:

Placky:
Na vyprážanie:
Príloha:

Elementy

Ovplyvnené orgány

Druh jedla

Suroviny

POSTUP:

Pozn.: V dnešnom recepte sme použili ako prílohu jazmínovú ryžu. Pokiaľ ešte nemáte skúsenosti s jej varením, odporúčame si pozrieť – Jazmínová ryža – základný recept.

Krok 1:

Ovsené vločky zmiešame so soľou, rascou, majoránkou. 

Krok 2:

Zmes zalejeme vriacou filtrovanou vodou v pomere 1:2 a necháme 10 minút odstáť.

Krok 3:

Potom zmes preklopíme do misky, pridáme Hrašku, najemno nasekaný medvedí cesnak (podľa chuti) a všetko dobre premiešame. 

Krok 4:

Postupne prilievame filtrovanú vodu, až nám vznikne optimálne hustá zmes, z ktorej je možné tvoriť rukami placky.

Krok 5:

Na panvici si rozpustíme kokosový tuk a do horúceho tuku postupne kladieme placky. Vyprážame do ružova z oboch strán.

TIP: V prípade, ak chceme placky bez tuku je možné ich opekať aj na sucho z oboch strán, no je dôležité mať kvalitnú panvicu.

SERVÍROVANIE:

Placky ozdobíme listy medvedieho cesnaku a ako prílohu môžeme podávať ryžu natural.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Medvedí cesnak je úžasná bylinka, však? A patrí k jari rovnako ako napríklad prvosienka, púpava alebo napríklad aj mladá žihľava. A prečo nevyužiť silu tejto “buriny” napríklad v – Žihľava s ryžou natural.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Tajomstvá zdravia 256. – Nazdravie!

Tento deň sme sa pozreli na oslavy či svadby bez alkoholu. Pripomenuli sme si aj seriál Krok za Krokom, kde sa pokúšali presadiť zdravú stravu.Následne