Pohánka – základný recept

receptyzdravia-pohanka-ako-priloha-bzl-featured

Pohánka nebola vždy taká populárna. Kedysi bola považovaná za plodinu chudobných, ale postupne si ju znovu obľúbili hlavne nadšenci pre zdravú výživu. Nielen pre svoju chuť, ale aj kvôli vysokému obsahu prospešných látok, hlavne rutínu – antioxidantu, ktorý prospieva cievam a imunite.

čas prípravy - 25 minút
2 porcie
Element VODA

POSTUP:

Pozn.: Riasu Arame použijeme v prípade, že pohánku chceme podávať ako prílohu. 

Krok 1:

Pohánku 3-krát dobre prepláchneme.

Krok 2:

Zalejeme vodou a dáme variť.

Pozn.: Pokiaľ to nie je BIO pohánka, tak po zovretí pozberáme z nej penu.

Krok 3:

Po zovretí znížime plameň, pridáme morskú riasu Arame alebo štipku soli a varíme 20 minút na miernom ohni a rozptylke.

SERVÍROVANIE:

Pohánku naservírujeme na tanier, a podávame s vhodnou prílohou. 
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Ako sme už v úvode spomenuli, pohánka má množstvo telu prospešných látok, preto by bola škoda ich nevyužiť. Preto Vám dnes ukážeme recepty, v ktorých tieto drobné perličky môžeme použiť.
Začneme raňajkami – tu máme na výber zo slaného variantu – Pohánková kaša s adzuki, alebo sa Vám žiada niečo sladké – Pohánková kaša letná.
Na obed máme tiež na výber – Hrachová kaša s pohánkou, patrí skôr ku klasickejšej kuchyni, alebo si pripravíte niečo sladké a navyše RAW? – Slivkové gule.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to