Ak s pohánkou len začínate, táto kaša môže byť pre Vás dobrou voľbou. Pohánku sme zjemnili pridaním ryžovej krupice, a preto to je výborná kaša na raňajky. Podporíte s ňou obličky a navyše poteší každého milovníka maku! Nezabúdajte, že mak je kráľom vápnika, takže ak máte problémy s kosťami, zubami, vlasmi či nechtami, takéto raňajky by vo Vašom jedálničku nemali chýbať!
SUROVINY:
Kaša:
- 4 šálky filtrovanej vody
- ½ šálky ryžovej krupice - kúpiť TU
- ½ šálky pohánkových vločiek - kúpiť TU
- 1 ČL riasy Arame - kúpiť TU
Na ozdobu:
Šalát:
- čínska kapusta
- mrkva
- umeocot - kúpiť TU
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Štyri šálky filtrovanej vody privedieme k varu.
Krok 2:
Za stáleho miešania nasypeme ryžovú krupicu, pohánkové vločky a pridáme riasu Arame.
Krok 3:
Znížime plameň a kašu varíme na minime 15 až 30 min.
Nakrájame čínsku kapustu, mrkvu nahrubo nastrúhame a dochutíme umeoctom.
SERVÍROVANIE:
Uvarenú kašu posypeme makom a podávame ju so šalátom.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Po takomto rozjazde by sme nemali spomaliť, preto prinášame ďalšiu skvelú raňajkovú kašu – Kaša z ovsených vločiek – na slano.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊