Pohánkovo-ryžová kaša s makom

receptyzdravia-pohankovo-ryzova-kasa-s-makom-featured

Ak s pohánkou len začínate, táto kaša môže byť pre Vás dobrou voľbou. Pohánku sme zjemnili pridaním ryžovej krupice, a preto to je výborná kaša na raňajky. Podporíte s ňou obličky a navyše poteší každého milovníka maku! Nezabúdajte, že mak je kráľom vápnika, takže ak máte problémy s kosťami, zubami, vlasmi či nechtami, takéto raňajky by vo Vašom jedálničku nemali chýbať!

čas prípravy - 40 minút
4 porcie
Element VODA a KOV

POSTUP:

Kaša:
Krok 1:

Štyri šálky filtrovanej vody privedieme k varu.

Krok 2:

Za stáleho miešania nasypeme ryžovú krupicu, pohánkové vločky a pridáme riasu Arame. 

Krok 3:

Znížime plameň a kašu varíme na minime 15 až 30 min.

Šalát:

Nakrájame čínsku kapustu, mrkvu nahrubo nastrúhame a dochutíme umeoctom.

SERVÍROVANIE:

Uvarenú kašu posypeme makom a podávame ju so šalátom.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Po takomto rozjazde by sme nemali spomaliť, preto prinášame ďalšiu skvelú raňajkovú kašu – Kaša z ovsených vločiek – na slano.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to