receptyzdravia-polievka-zimna-bzl-featured

Tak ako k letu patria zeleninové šaláty, zimu si len ťažko vieme predstaviť bez polievok. V zimných mesiacoch, kedy teplota vonku klesá niekoľko stupňov pod nulou, potrebuje naše telo nutne zahriať.

čas prípravy - 30 minút
4 porcie
Element ZEM a KOV

SUROVINY:

Polievka:
Na ozdobu:

POSTUP:

Krok 1:

Najskôr namočíme riasu Kombu, ktorú neskôr použijeme v recepte.

Krok 2:

Cibuľu nakrájame na polmesiačiky a opražíme na oleji do zlatista. 

Krok 3:

Pridáme najemno postrúhanú mrkvu a petržlen, na kocky nakrájaný zeler a na rezance nakrájaný kel. Všetko spolu krátko podusíme, zalejeme horúcou vodou a privedieme do varu. 

Krok 4:

K zelenine pridáme šošovicu a na kocky nakrájanú riasu Kombu, ktorú sme mali vopred namočenú. Ochutíme bylinkovou soľou, zázvorom, rascou a majoránom a všetko spolu varíme ešte 20 minút.

SERVÍROVANIE:

Polievku podávame ozdobenú najemno nasekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Zimné obdobie a Vianoce k sebe nepopierateľne patria. A preto dnešným Tipom bude jedlo, ktoré je pre mnohých symbolom Vianoc a aj zimy – Kapustnica.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to